Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Bananbröd – glutenfritt


  • Författare: åse falkman fredrikson

Ingredienser

  • 3 mogna bananer
  • 3 ägg
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 3 msk sockerfri sötning, gärna honung.
  • 0,5 dl krämig kokosmjölk eller naturell yoghurt
  • 5 dl mandelmjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk salt
  • 1 tsk kanel
  • 0,5 tsk kardemumma
  • 1 dl grovhackade pecannötter
  • riven muskot

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Skala och mosa bananerna.
  3. Vispa ägg och sötning luftigt. Rör ihop de torra ingredienserna och rör ner. Rör sedan ner bananer, kokosmjölk alt. yoghurten.
  4. Klä en 1,5 liters brödform med bakplåtspapper och häll smeten i.
  5. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 45 minuter.

Notering

  • Per skiva
  • 143 kcal
  • 4 g protein
  • 10 g fett
  • 7 g kolh

Näringsinnehåll

  • Portioner: 16