Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Asiatisk lax med wokade grönsaker


  • Författare: Åse
  • Portioner: 4

Ingredienser

600 g laxfilé

Marinad:
2 msk pressad limesaft + skalet av 1 lime
1 msk ljus soja, gärna tamare
1 msk finriven ingefära
(valfritt 1/2 msk honung)
2 msk sesamolja

Wokgrönsaker:
1 liten zucchini
2 paprikor
1 purjolök
1 färsk broccoli
sesamolja + kokosolja utan smak (annan olja går bra)
(alfalfagroddar
1 lime)


Instruktioner

Lägg laxen i en påse tillsammans med marinaden, marinera i ca 3 timmar i kylskåpet.
Skär grönsakerna (utom groddarna) i mindre bitar och stek i sesamolja + kokosolja.
Salta och peppra.
I en annan stekpanna stek laxfiléerna, några minuter på varje sida men låt gärna kärnan vara lite rå, så blir filéerna godast.
Servera med grönsakerna och groddar och limeklyftor.