Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Asiatisk fiskgryta


  • Författare: åse falkman fredrikson

Ingredienser

  • 2 små gula lökar
  • 2 msk hackad färsk koriander
  • 1 msk kokosolja
  • 1,5 msk röd curry
  • 800 ml kokosmjölk (t.ex Santa Maria Extra Creamy)
  • 2 dl vatten
  • 1 färskpressad lime (juice)
  • 2 msk fisksås
  • 2 msk konc. fiskfond
  • 1 msk tamarisoja
  • 2 strimlade morötter
  • 1 handfull sockerärtor
  • 800 g torsk (eller lax)
  • 1 knippe strimlad salladslök (roten och lite av gröna stjälken)
  • Färsk koriander

Instruktioner

  1. Fräs skivad lök och hackad koriander i kokosolja.
  2. Rör sedan ner röd curry och låt fräsa med ett tag. Häll i kokosmjölk, vatten, fiskfond, fisksås, tamarisoja, limejuice och låt sjuda.
  3. Strimla morot och lägg ner tillsammans med sockerärtor.
  4. Skär den tinade torsken i kuber och rör ner och låt sjuda i 2-3 minuter.
  5. Strimla salladslöken och rör ner.
  6. Toppa med hackad koriander och valfritt tillbehör.

Näringsinnehåll

  • Portioner: 6