Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Asiatisk biffsallad


  • Författare: åse falkman fredrikson
  • Portioner: 6

Ingredienser

  • 1 kilo flankstek
  • 4 små knippmorötter
  • 1 knippe salaldslök (ca 45 st)
  • 4 handfulla böngroddar
  • 3 handfulla sockerärtor
  • 100 g röd mangold eller liknande bladgrönsaker
  • Nudlar
  • Köttmarinad:
  • 1/2 dl Balsamvinäger
  • 1/2 dl Olivolja
  • 1/2 dl soja
  • 12 rivna vitlöksklyftor
  • Några varv med salt och pepparkvarn
  • Grönsaksmarinad:
  • 2 dl thai soja (mindre om tamari används)
  • 2 msk sesam
  • 2 msk fisksås
  • riven Ingefära 2 msk
  • 1 lime, juicen
  • 1 kruka grovhackad koriander
  • 1 liten röd chili, urkärnad och finhackad

Instruktioner

  1. Förbered marinaderna.
  2. Marinera köttet i köttmarinaden.
  3. Strimla grönsakerna och marinera dem i marinaden.
  4. Grilla köttet på het glöd ca 7-8 minuter och skär sedan enligt anvisningar i blogginlägget.
  5. Lägg upp nudlarna, lyft upp grönsakerna från marinaden och lägg köttet på tallrik.