Skriv ut

Mozzarellabakad kyckling och bönpasta

  • Författare: åse falkman fredrikson

Scale

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer
  • 200 g bönpasta (torr vikt)
  • 5 dl god tomatsås
  • 1 dl grädde
  • 1 dl riven parmesan
  • 2 msk konc. grönsaksfond
  • 1/2 dl grön pesto
  • 1 tsk torkad basilika
  • 150 g mozzarella
 (1,5 kula)
  • 5 körsbärstomater
  • smör att steka i, salt och peppar

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 gr.
  2. Koka pastan enligt anvisning. Låt rinna av och rör ner lite olivolja.
  3. Stek kycklingfiléerna i smör tills de fått fin färg, salta och peppra. Låt fortsätta steka under lock i ca 10 minuter. Skiva upp kycklingen när den svalnat.
  4. Riv parmesanen, skiva mozzarellan.
  5. Koka upp tomatsås med pesto, grädde, fond, basilika. Låt sjuda i 5 minuter, rör sedan ner parmesan.
  6. Lägg upp pastan i en ugnsform, häll tomatsåsen över, fördela skivad kyckling ovanpå och lägg över mozzarellan. Halvera tomaterna och lägg ovanpå. Gratinera i ugn ca 20 minuter.
  7. Servera med lite färsk basilika och gärna en god sallad.


Näringsinnehåll

  • Portioner: 4