Skriv ut

Äggmoln med ost och kalkonbacon

  • Författare: åse falkman fredrikson

Scale

Ingredienser

  • 4 hela gg
  • 1 dl riven västerbottensost
  • 3/4 dl finhackad purjolök
  • salt, peppar
  • 4 skivor bacon

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 230 gr.
  2. Dela ägg och vitor, låt gulorna ligga kvar i sitt äggskal.
  3. Salta och peppra vitorna lite och vispa dem hårt och toppigt.
  4. Riv osten och blanda med finhackad purjolök. Vänd ner försiktigt i den vita smaten.
  5. Klä en plåt med bakplåtspapper, smörj gärna med lite smör eller olja.
  6. Fördela vitorna i fyra olika högar, gröp ut lite i mitten och gör plats för gulorna. Grädda i ugnen i ca 3 minuter, ta ut och lägg försiktigt i gulorna och fortsätt grädda i ca 3-4 minuter beroende på hur lös gula man vill ha.
  7. Toppa med stekt bacon och lite purjolök.


Näringsinnehåll

  • Portioner: 4