Ingredienser
8 skivor lövbiff
16 skivor Milano salami
2 st kvibille ädel
salt svartpeppar
smör att steka i
vatten
1,5 msk oxfond
3 dl vatten
3 dl grädde
1 msk svart vinbärsgelé
1 tsk kinesisk soja
salt, peppar
Instruktioner
Lägg skivorna på en skärbräda. Även om det redan är tunt – banka det försiktigt mellan plastfilm med köttklubba eller kavel. Det bryter ner fibrerna och gör köttet mjukt, salta och peppra båda sidorna.
Lägg 2 skivor salami på varje lövbiffsskiva, skär ädelosten i skivor och fördela på lövbiffsskivorna. Rulla ihop och fäst med tandpetare. Hetta upp en stekpanna med smör och stek rulladerna hastigt på hög värme så att de får fin färg.
Häll på vatten och oxfond och låt sedan bräsera på låg värme under lock i 45 minuter.
Ta upp rulladerna och lägg på tallrik, sila skyn i durkslag och häll sedan tillbaka 1 dl i stekpannan tillsammans med 3 dl grädde, svart vinbärsgelé, soja och smaka av med ev. salt & peppar. Lägg i rulladerna och låt puttra ihop i 10-15 minuter.
När de är klara – låt dem vila i såsen 10–15 minuter med locket på. Då sätter sig smakerna och fibrerna slappnar av.