Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Ädelostbiffar med spetsad svampsås


  • Författare: åse falkman fredrikson

Ingredienser

Biffar

  • 500 g kalvfärs
  • 1/2 riven lök
  • 1 ägg
  • 1/2 dl grädde
  • 140 g ädelost, grovt riven
  • 2 msk kalvfond
  • 1 krm peppar
  • 2 tsk dijonsenap

Sås

  • 200 gr. champinjoner
  • 1/2 tsk vitpeppar
  • 1 tsk grovt malen svartpeppar
  • 1 tsk Worcestershiresauce
  • 1 msk tamarisoja
  • 1,5 dl vatten
  • 2 msk konc. kalvfond
  • 3 dl grädde
  • 2 dl creme fraiche
  • 2 tsk svart vinbärsgelé
  • 2 msk mörk rom *går att utesluta
  • 1 tsk dijonsenap
  • smör att steka i

Instruktioner

  1. Blanda ingredienserna till biffarna. Stek i smör tills de fått fin färg.
  2. Fräs champinjoner i smör på medelstark värme.
  3. Tillsätt övriga ingredienser utom rom. Låt koka ihop och reducera tills konsistensen är tjock och såsig. Det tar ca 15-20 minuter
  4. Tillsätt rom och låt småputtra några minuter. Smaka av med lite dijonsenap och eventuellt mer peppar.

Näringsinnehåll

  • Portioner: 4