Skriv ut

Ugnsomelett med rökt lax, spenat och sparris

  • Författare: Åse
  • Portioner: 6 1x

Scale

Ingredienser

8 ägg
1 dl grädde
0,5 tsk salt
2 krm svartpeppar
peppar
Spenat 450 g fryst
1 gul lök
200 g kallrökt lax
1 dl västerbottensost eller annan lagrad ost
1 knippe sparris


Instruktioner

Sätt ugnen på 225 grader. Vispa ihop ägg, mjölk/grädde och salt och peppar. Fräs spenaten i stekpanna tills all vätska kokat bort. Salta och peppra, lägg i botten på en ugnsform. Fräs finhackad lök i smör och lägg ovanpå. Fördela laxen ovanpå, sedan den rivna osten och sedan äggstanningen. Skär bort den grova stammen på sparrissarna och koka upp snabbt, häll av i durkslag. Lägg ner sperrisen i äggstanningen.
Grädda mitt i ugnen i ca 30 minuter. Lägg eventuellt på ett folie sista 10 minutrarna. Låt stå kvar i ugnen på eftervärme i ca 5 minuter och låt sedan svalna innan den serveras.
Skär i portionsbitar vid servering.