Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Vitlöksmarinerad rostbiff med sötpotatisfrites


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Author: Åse
  • Yield: 2

Ingredients

200 gr. rostbiff i skivor

Marinad:
1 dl olivolja
1/2 dl mörk balsamvinäger
2 msk japansk soja
2 pressade vitlöksklyftor
1 liten rödlök, finhackad
salt, peppar

Till servering:
2 sötpotatisar, gjorda till sötpotatispommes enligt anvisning.
Cocktailkapris
Oliver
Tomater
Ruccola
fetaost


Instructions

Rör ihop marinaden och låt gärna rostbiffsskivorna marinera i något dygn i kylskkåp men om tid inte finns går det utmärkt att snabbmarinera i någon halvtimme.
Lägg upp på tallrikar med valda tillbehör.
Airfryersötpotatis: Skala och skär sötpotatisen i stavar. Lägg i kallt lättsaltat vatten i ca 30-40 minuter för att dra ut stärkelse, då blir de krispigare. Torka noga med hushållspapper. Blanda med lite olja (ca 1 msk) och kryddor och lägg i Airfryern på 180 gr tills de fått fin färg, ca 15 minuter – Skaka 1-2 ggr under tiden.