Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Timjan- och Parmesankyckling


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Author: Åse
  • Yield: 6-8

Ingredients

1 kilo kycklingfilé, delade på tvären
1 gul lök, finhackad
2 vitlöksklyftor, finhackade
2 burkar hela champinjoner
smör att steka i, salt & peppar
1 kruka timjan, klippt
3 dl creme fraiche
2 dl grädde
1 dl vitt vin
2-3 msk kycklingfond
2 dl riven parmesan


Instructions

Sätt ugnen på 225 gr.
Stek kycklingfiléen i smör på båda sidor, salta och peppra. Kycklingen ska bara få färg.
Lägg i ugnsform.
Fräs lök, vitlök och champinjoner och lägg över kycklingen.
Rör ihop creme fraiche, grädde, klippt timjan, vitt vin, kycklingfond och riven parmesan. Smaka av och salta och peppra något. Häll över kycklingen.
Sätt in i ugn i 30 minuter.