Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Stekt lax med dijonnaise


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

5 from 1 review

  • Author: Åse
  • Yield: 1

Ingredienser

1 laxfilé
salt och peppar
smör att steka i
½ dl dijonnaise

Dijonnaise (6 port):

2 dl crème fraiche (ersätt med majjonäs + vatten för mejerifri)
½ dl majonnäs
2 msk grov fransk senap
½ tsk örtsalt
3 msk grovhackad persilja


Instruktioner

Blanda ihop samtliga ingredienser till dijonnaisen. Ställ i kylskåp så länge.
Låt laxfilén bli rumsvarm innan den kryddas och läggs i het stekpanna med smör.
Stek laxfilén drygt 2 minuter på ena sidan, vänd den sedan och stäng av plat- tan och låt laxen ligga kvar i ca 3–4 minuter i stekpannan innan den läggs upp.
Servera med ugnsstekta grönsaker eller en god grönsallad och dijonnaisen.