Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Krämig spenatsoppa med ägg & bacon


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Ingredienser

  • 4 schalottenlökar
  • 4 vitlöksklyftor
  • 2 paket (á 450 g) fryst spenat
  • 3 ekologiska grönsaksbuljongtärningar
  • salt, vitpeppar, cayennepeppar
  • 8 dl vatten
  • 5 dl grädde
  • 250 g mascarpone
  • 6 kokta ägg
  • 2 paket knaperstekt bacon


Instruktioner

  1. Finhacka lök och vitlök och fräs i lite kokosfett eller smör. Lägg ner spenaten och höj värmen något så att spenaten tinar. Häll ner vatten och buljongtärningar och låt koka i ca 10 minuter. Vispa ner grädde, mascarpone och smaka av med salt, peppar och cayennepeppar. Späd eventuellt med mer vatten om det behövs.
  2. Servera med de kokta äggen och det knaperstekta baconet.
  • Prep Time: 5
  • Cook Time: 15

Nutrition

  • Serving Size: 6