Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Smörstekt brioche – lyxigt plock med gruyere, sardell och löjrom


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Ingredients

Ingredienser (4–6 personer, ca 12 snittar)

Briochebröd (tex mini brioche hamburgerbröd
50 g smör att steka i

Till gruyère & sardell:
100 g lagrad gruyère
1 liten burk sardeller i olja

Till löjromssnittarna:
1 dl crème fraîche
80 g löjrom (eller annan god rom)
½ rödlök, finhackad
1/2 citron, rivet skal
dillkvistar


Instructions

Skär briochen i skivor, ca 1,5 x 1,5 cm tjocka. Hetta upp smöret i en stekpanna och stek skivorna gyllene på båda sidor. Lyft upp på hushållspapper en kort stund.

Till gruyèrevarianten lägger du en skiva gruyère på briochen och toppar med en sardellfilé. Servera medan osten är lätt mjuk.
Till löjromsvarianten klickar du på crème fraîche, lägger på en klick löjrom, strör över finhackad rödlök, riven citron och dekorerar med en dillkvist.

Servera genast – gärna till ett glas champagne eller annat bubbel!