Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Café de Paris-bearnaise (falsk variant)


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

5 från 1 betyg

  • Författare: Åse
  • Portioner: 4

Ingredienser

2 dl crème fraîche
2 äggulor
1 buljongtärning grönsak eller 1 msk koncentrerad fond
2 tsk torkad dragon
2 msk hackad persilja
1 liten vitlöksklyfta, finriven
1,5 tsk mild curry
1 krm gurkmeja
1 tsk dijonsenap
1 tsk rödvinsvinäger
1 tsk pressad citron
1 krm cayennepeppar
Salt och svartpeppar
1 msk smör


Instruktioner

Värm crème fraîchen försiktigt med fond, vitlök, curry, gurkmeja, dijonsenap, vinäger och dragon. Låt sjuda mycket lätt i några minuter så att dragonen hinner mjukna. Ta från värmen och vispa i äggulorna. Sätt tillbaka på låg värme och sjud under omrörning tills såsen tjocknar. Rör ner persilja, citron, cayenne, salt och peppar. Avsluta med att vispa i smöret så att såsen blir blank och len.