Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Pannbiffar med godaste kantarellsåsen


5 stjärnor 4 stjärnor 3 stjärnor 2 stjärnor 1 stjärna

No reviews

  • Skribent: Åse
  • Portioner: 6-8

Ingredienser

Pannbiffarna:
1000 g nötfärs
1 gul lök, finhackad och fräst i smör
2 äggulor
2 dl grädde
1/2 dl konc. kantarellfond
2 krm svartpeppar
smör att steka i

Sås:
400 g förvällda eller frysta kantareller
2 msk smör
1 gul lök, finhackad
2-3 msk konc. kantarellfond
1 msk japansk soja (börja med mindre och smaka av)
2 dl grädde
4 dl creme fraiche
lite vitpeppar
3 msk grovt hackad timjan


Instruktioner

Fräs finhackad lök till såsen. Blanda ingredienserna till biffarna.
Stek dem i smör i omgångar. Lägg över på fat.
Diska ur pannan. Skär de största kantarellerna i mindre bitar. Stek dem i torr panna tills de vattnats ur ordentligt. Lägg i en klick smör och stek kantarellerna några minuter, lägg i löken och låt kantareller och lök steka klart tillsammans. Kantarellerna ska bli något krispiga.
Häll i övriga ingredienser och låt allt koka ihop tills såsen tjocknat. (Lägg eventuellt i biffarna)
Klipp över lite timjan.
Servera med biffarna och valfritt tillbehör.