Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Oströra med ricotta, tomat & örter


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

  • Författare: Åse
  • Portioner: 4

Ingredienser

250 g ricotta
Finrivet skal från ½ ekologisk citron (+ lite citronsaft)
6–8 småtomater på kvist, finhackade
1 tsk färsk timjan, finhackad
10 färska basilikablad, strimlade
2–3 msk riven Grana Padano 
Nymalen svartpeppar efter smak
Vid servering: Ringla lite olivolja över


Instruktioner

Lägg ricottan i en skål och vispa den lätt med en sked eller gaffel så den blir krämig.
Tillsätt citronskal, cocktailtomater, timjan, basilika och Grana Padano.
Smaka av med svartpeppar och ev. lite citronsaft.
Rör om försiktigt så allt blandas men tomaterna behåller lite struktur.
Låt gärna stå kallt i minst 20 minuter före servering så smakerna hinner mogna.