Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Ostbröd / Ostfrallor (glutenfritt, nötfritt)


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

5 from 6 reviews

Description

Ostbröd recept


Ingredients

4 ägg
100 g naturell färskost (Philadelphiaost)
2 msk Fiberhusk
2 tsk bakpulver
5 dl (ca 200 g) riven ost
ev. 1 dl valfria fröer, tex 1/2 dl solros och 1/2 dl sesamfrön
Toppa med: svarta vallmofrön eller sesamfrön + lite havssalt
ägg, vispat


Instructions

Sätt ugnen på varmluft 200 grader och förvärm plåten.
Vispa äggen riktigt fluffiga, ca 5 minuter.
Blanda de torra ingredienserna. Vispa ner färskosten och de torra ingredienserna.
Låt stå och svälla i ca 10 minuter.
Ta ut plåten, forma 8-10 bollar och lägg direkt på den uppvärmda plåten (då får de snabbare skorpa undertill).
Vispa upp ett ägg och pensla bullarna. Toppa med tex riven ost och fröer.
Sätt in mitt i ugnen i ca 15 minuter tills de fått fin färg. Undvik att öppna ugnen under tiden de gräddas.
Låt svalna en stund på galler innan servering.

Notes

Tips: Om du märker att de blir för täta, minska psylliumet till 1,5 msk. Om de flyter ut lite, håll dig till 2 msk. Det kan bero på äggens storlek och ostens fetthalt.

Näringsinfo (per bröd, ca-värden)
Energi ca 170 kcal • Protein ca 10 g • Fett ca 14 g • Kolhydrater ca 1 g