Ingredients
- 1 kg grytbitar av hög kvalitet
 - Smör att steka i
 - Salt, peppar
 - 10-12 små röda steklökar, hela
 - 1 solovitlök, finhackad
 - 4 morötter, skivade
 - 2 stora palsternackor, skivade
 - 3–4 stänger stjälkselleri, skivade
 - 150 g champinjoner, delade i kvartar
 - 400 g krossade tomater
 - 2 köttbuljongtärningar
 - 4 dl rött vin
 - 2 dl vatten
 - 2 lagerblad, krossade
 - 1 msk rökt paprikapulver
 - Färsk timjan och persilja
 - 1 msk sojasås
 - En skvätt rödvinsvinäger eller en nypa socker
 
Instructions
- Förbered köttet: Salta och peppra köttbitarna och stek i smör tills gyllenbrunt. Tillsätt lite timjan och persilja under stekningen.
 - Kokning: Lägg köttet i en gryta med halva mängden vatten och vin samt buljongtärningarna. Tillsätt sojasåsen. Låt sjuda på låg värme i 2,5 timmar.
 - Lägg till grönsaker: Tillsätt steklök, vitlök, morötter, palsternacka, selleri och champinjoner. Rör ner resterande vin, vatten, tomatkross, lagerblad, paprikapulver, och en skvätt vinäger eller socker.
 - Sjud färdigt: Låt sjuda i ca 45 minuter tills allt är mört.
 - Servering: Smaka av och toppa med persilja.
 

