Ingredienser
2 färdiga marängbottnar
0,75 dl vispgrädde
150 g mjölkchoklad
4 dl vispad vispgrädde
250 g hallon (frysta eller färska)
Florsocker efter smak
Dekoration: jordgubbar, blåbär och 50 g hackad choklad
Instruktioner
Koka upp 0,75 dl grädde i en kastrull.
Bryt ner chokladen i den varma grädden, ta bort från värmen och rör tills du får en blank och slät chokladsmet.
Är chokladsmeten för lös kan man frysa in den snabbt så den blir mer fast.
Lägg den första marängbottnen på ett fat och bred ut chokladen jämnt över. Ställ svalt en stund så chokladen stelnar något.
Vispa under tiden 4 dl grädde fluffig.
Vänd ner hallonen och vispa vidare tills du får en härligt rosa hallongrädde. Smaka av med florsocker om du vill ha den sötare.
Ta fram den chokladtäckta bottnen och bred ut hälften av hallongrädden.
Lägg på den andra marängbottnen och fördela resten av grädden ovanpå.
Dekorera generöst med jordgubbar, blåbär och hackad choklad. Servera direkt för bästa krispighet!