Ingredients
400 gram lövbiff
2 msk koncentrerad kalvfond 2 msk kinesisk soja
1 vitlöksklyfta
1 liten purjolök
150 gram champinjoner
1 röd paprika
1 msk smör SÅS
2 dl vispgrädde
3 dl crème fraiche
140 gram ädelost
1 tsk timjan
1 nypa salt
1 krm peppar
Instructions
Sätt ugnen på 225 °C.
Strimla lövbiffen och lägg i en skål med kalvfond, soja och riven vitlök.
Låt marinera i 15 minuter under tiden som grönsakerna förbereds.
Strimla purjolök och skiva champinjoner.
Kärna ur och skär paprikan i strimlor. Fräs champinjonerna i en torr panna tills den inte vätskar sig längre.
Lägg ner purjolöken, paprikan och en klick smör.
Låt allt fräsa ihop tills det fått fin färg. Lägg hälften i en smord ugnssäker form.
Fördela kött och marinad ovanpå.
Koka upp vispgrädde, crème fraiche och ädelost.
Krydda med timjan, salt och peppar.
Häll såsen över köttet och fördela resterande grönsaker ovanpå.
Tillaga i mitten av ugnen i ca 25 minuter.