Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Ljummen sallad med ugnsbakad kyckling, rostad zucchini och burrata


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

  • Författare: Åse
  • Portioner: 4

Ingredienser

Kyckling
4 kycklingfiléer
1/2 dl japansk soja
1 citron, saften
4 tsk torkad timjan
2-3 tsk chiliflakes
Salt och svartpeppar

Grönsaker & topping
3 zucchinis 
400 g romanticatomater
12 msk mörk balsamvinäger
salt
3-4 burrata (à ca 120 g)
1 näve pistagenötter
1 kruka färsk basilika

Dressing
4 msk olivolja
½ citron, saften
2 vitlöksklyfta, pressad
Salt och peppar


Instruktioner

Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda 4 kycklingfiléer med japansk soja, saften av citron, torkad timjan, chiliflakes, salt och svartpeppar.
Låt marinera i minst 20 minuter och baka sedan i ugnen i cirka 20–25 minuter tills kycklingen är genomstekt.
TIPS! Använd termometer och ta ut när temperaturen visar 66-67 grader.
Låt vila sedan i ca 10 minuter under bakplåtspapper.

Skiva zucchini i halvmånar och rosta dem antingen i Airfryer eller i stekpanna eller på grillen. Krydda lite med salt, peppar.
Halvera romanticatomater och lägg på en plåt. Ringla över 2 msk balsamvinäger, salta och rosta i ugnen cirka 20 minuter tills de är gyllene och karamelliserade.

Lägg de rostade grönsakerna på ett stort fat, toppa med burrata som bryts i bitar, grovhackade pistagenötter och färska basilikablad.
Skiva upp den ugnsbakade kycklingen och lägg ovanpå.
Blanda en dressing på olivolja, saften av citron, pressad vitlöksklyfta, salt och peppar. Ringla över kycklingen och salladen.
Servera direkt och njut!