Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Kycklingbiffar med bacon och ädelostsås


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Author: Åse
  • Yield: 4

Ingredients

1 pkt bacon (140 g)
400 g kycklingfärs
2 vitlöksklyftor
2 schalottenlökar
1 ägg
1 msk färsk timjan alternativt 1 tsk torkad
salt, peppar
smör att steka i
1 dl vitt vin
2 dl grädde
140 g ädelost
lite soja
100 g spenat
Salt och peppar


Instructions

Strimla baconet fint och stek knaprigt.
Finhacka vitlök och schalottenlök och blanda ihop tillsammans med färs, lök, ägg, timjan, salt och peppar.
Rulla till bullar eller biffar och stek sedan på medelvärme i smör.
Slå över vinet, låt koka in och tillsätt därefter grädde och soja.
Smula ned osten och låt puttra ihop ca fem minuter, späd eventuellt med lite vatten om såsen blir för tjock.
Vid servering;  vänd ner bacon, spenat och smaka av med salt och peppar.
Servera med valfritt tillbehör.