Ingredienser
2 paket bacon i bitar
1 gul lök, finhackad
2 vitlöksklyftor, finhackade
300 g kort pasta (t ex penne, fusilli eller rigatoni)
5 dl creme fraiche
2 dl vispgrädde
1 dl vatten (späd eventuellt mer när pastan är klar)
1 msk dijonsenap
50 g färskost (cream cheese eller philadelphia)
Salt och svartpeppar efter smak
1 msk fond (Jag hade schalottenlök)
1 msk ljus japansk soja
Färsk persilja eller gräslök till servering
Parmesan till topping
Instruktioner
Starta din Crockpot Express på sauté-funktionen. Stek baconet tills det blir krispigt. Lyft upp baconet med hålslev och lägg åt sidan. Häll av lite av fettet men lämna kvar ca 1 msk.
Fräs lök och vitlök i baconfettet tills det blir mjukt. Stäng av sauté.
Häll i pasta, creme fraiche, grädde, vatten och dijonsenap. Rör om ordentligt så att pastan täcks av vätskan.
Lägg på locket, stäng ventilen och sätt på ”Chili / Beans” och har du turbo sätt på den. Tiden ändras till 10 minuter.
När 10 minuter gått, gör
När programmet är klart, gör en Quick Release. Öppna locket försiktigt och rör om.
Tillsätt färskosten och rör tills den smälter in i såsen. Blanda i baconet, smaka av med salt och peppar.
Servera direkt toppat med parmesan och gärna färsk persilja eller gräslök.