Ingredienser
500 g nötfärs
1 gul lök, finhackad
3 vitlöksklyftor, rivna
1 msk riven ingefära
0,75 dl japansk soja
2 msk sesamolja
2 msk risvinäger
2 msk oytersås (alt fibersirap gold)
1 tsk chiliflakes
Salt och svartpeppar
300 g vitkål eller spetskål, fint strimlad
2 morötter, fint strimlad
(Eller råkostsallad, brukar finnas på tex ICA Maxi)
2 salladslökar, tunt skivade
Sesamfrön
Sesammajo:
1 dl majonnäs
1 tsk sesamolja
1 tsk limejuice
Lite salt
Instruktioner
Blanda majonnäs, sesamolja, limejuice och lite salt i en skål och ställ kallt.
Stek färsen på hög värme tills den får färg och tillsätt lök, ingefära och vitlök. Låt fräsa någon minut. Blanda soja, sesamolja, risvinäger, oystersås och chiliflakes i en skål och häll ner i färsen. Låt småputtra i fem minuter och späd med vatten, smaka av med salt och peppar. Rör ner kål och morötter och hälften av salladslöken.
Ringla över sesammajo och strö på sesamfrön och rsterande salladslök vid servering.

