Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Kolja i ugn med krämig vitvinsås


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

  • Författare: Åse
  • Portioner: 46

Ingredienser

6 portionsbitar vit fisk som kolja eller torsk
1 gul lök
1 pkt bacon
1 msk smör
4 dl vispgrädde
100 g naturell färskost
1 dl vitt vin
3 msk konc. fiskfond
2 tsk dinonsenap
Skalet av 1 ekologisk citron + saften av 1/2 citron
salt + vitpeppar
ev. fiskkrydda
Även gott att lägga till lite klippta örter (gräslök, dill, persilja)


Instruktioner

Sätt ugnen på 200 gr.
Lägg fiskfiléerna i en ugnsform. Krydda med fiskkrydda eller citronpeppar eller vanligt salt & peppar.
Finhacka lök och skär baconet i mindre bitar. Fräs allt i lite smör tills lök och bacon fått fin färg. Rör ner övriga ingredienser och låt allt puttra ihop till såsen tjocknat något. Smaka av med ev lite mer salt & vitpeppar.
Häll såsen över koljan och gratinera i ugn i ca 20 minuter (Max 52 grader i innertemperatur). Servera med valfritt tillbehör.