Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

  • Författare: Åse
  • Portioner: 4

Ingredienser

600700 g koljafilé (4 portionsbitar)
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 msk tomatpuré
3 dl grädde
2 dl creme fraiche
3 msk fiskfon eller 2 buljongtärningar
1 pkt saffran (0,5 g)
1 dl vitt vin (kan uteslutas, ersätt med mer buljong)
200 g romanticatomater (eller andra småtomater)
1 msk olivolja eller smör
Salt och nymalen svartpeppar


Instruktioner

Sätt ugnen på 200 grader.
Finhacka löken och fräs den mjuk i olivolja eller smör tillsammans med pressad vitlök. Tillsätt tomatpurén och låt den fräsa med en minut.
Slå på vin, grädde och fiskbuljong. Vispa ner saffran och låt såsen sjuda ihop i några minuter. Smaka av med salt och peppar.
Lägg koljafiléerna i en smord ugnsform. Salta, peppra. Häll över såsen och fördela halverade romanticatomater runt fisken.
Tillaga mitt i ugnen i cirka 15 minuter, tills fisken är precis genomlagad och flikar sig fint. Innertemperatur 52 gr.