Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Kesowrap – Proteinrik och Lågkolhydrat Wrap


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

4.5 from 2 reviews

  • Author: Åse
  • Yield: 2

Ingredients

250 g keso
2 ägg
salt, peppar och kanske lökpulver, vitlök, oregano
(1 tsk pulveriserat psylliumfröskal) – kan uteslutas men jag tycker det blir bättre konsistens
(ev. 90 g vetemjöl för ännu brödigare resultat)


Instructions

Sätt ugnen på 175 gr.
Lägg ett bakplåtspapper på en plåt, pensla med lite olivolja eller avokadoolja.
Mixa keso, ägg och kryddor.
Bred ut på bakplåtspappret och grädda i ugnen tills den fått fin färg ca 30 minuter.

När plattan är färdiggräddad på ena sidan, lägg ett nytt bakplåtspapper ovanpå. Lägg en plåt eller skärbräda över och vänd allt upp och ner så att plattan hamnar med undersidan uppåt. Dra försiktigt bort det nu översta bakplåtspappret (det som plattan först gräddades på). Sätt in plattan i ugnen igen och grädda i cirka 10 minuter till.

Man vill ha en torr wrap men inte bränd.
Fyll med valfria ingredienser, rulla ihop och dela i två delar (eller dela innan ni rullar ihop)
Det går även bra att göra en stor rund ”tortilla” av detta receptet.

Notes

2 portioner (1 wrap delad I två delar)
per portion: 186 kcal, 23 g prot, 2 g kh, 10 g fett