Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Kebabgratäng


5 stjärnor 4 stjärnor 3 stjärnor 2 stjärnor 1 stjärna

5 from 3 reviews

  • Skribent: Åse
  • Portioner: 6

Ingredienser

800 g kebabkött (färdigstekt)
1 stor gul lök, finhackad
2 vitlöksklyftor, riven
2 paprikor (valfria färger), strimlade
4 dl grädde
3 dl crème fraiche
1 dl ajvar relish
1 msk Santa Maria kebabkrydda
3 dl riven ost
Några feferonis
persilja
Valfria tillbehör (sallad, vitlökssås)


Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Stek lök, vitlök och paprika tills de mjuknar.
  3. Lägg kebabköttet i en ugnsform och strö över lök och paprika.
  4. Blanda grädde, crème fraiche, ajvar och kebabkrydda. Häll över blandningen.
  5. Toppa med ost, feferonis och grädda i ugnen i 20–25 minuter tills gratängen fått fin färg.
  6. Servera med sallad och vitlökssås.