Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Kallmarinerad fläskytterfilé – bufféversion


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

  • Författare: Åse
  • Portioner: 20

Ingredienser

Till köttet:
2 st fläskytterfilé à ca 800 g
2 tsk salt
2 tsk grovmalen svartpeppar
Smör eller olja till stekning

Till marinaden:
2 dl kallpressad rapsolja eller olivolja
4 msk balsamvinäger (mörk)
2 msk japansk soja
2 msk dijonsenap
2 msk honung
4 vitlöksklyftor, krossade
2 krukor färsk timjan (plockad)
1 kruka färsk rosmarin (plockad)
Salt och peppar efter smak


Instruktioner

Putsa köttet från hinnor och fett. Krydda med salt och peppar. Bryn runt om i panna så det får fin färg.
Lägg köttet i en ugnsform och tillaga i 150 grader tills innertemperaturen är 68 grader. Låt svalna helt.
När köttet är kallt, skiva det tunt, gärna 3–5 mm tjockt.
Blanda marinaden i en skål.
Lägg skivorna i en form eller påse. Häll över marinaden och blanda försiktigt så alla skivor täcks.
Täck med plast eller förslut och låt stå i kylen minst 4 timmar, gärna över natten.
Servera kallt. Garbera gärna med lite rosmarin vid servering.