Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Inkokt lax med dillmajonnäs


5 stjärnor 4 stjärnor 3 stjärnor 2 stjärnor 1 stjärna

Inga betyg

Ingredienser

  • 8 laxfiléer eller 1,2 kilo laxsida *
  • 2 gula lökar
  • 2 morötter
  • 2 liter vatten
  • 2,5 msk salt
  • 1 dl ättika 12%
  • 1 dl äppelcidervinäger
  • 1 msk vitpepparkorn
  • 10 kryddpepparkorn
  • 8 lagerblad
  • 1 kruka dill (1 knippe)

Dillmajonnäs

  • 2 dl majonnäs
  • 1 dl gräddfil
  • 1/2 pressad citron
  • 1 msk sötstark senap
  • 1 knippe grovhackad dill
  • salt, peppar


Instruktioner

  1. Skär laxen i kuber, ca 4 x4 cm.
  2. Klyfta lök, slanta morötter, koka upp allt till lagen och låt koka i ca 15 min under lock.
  3. Lägg laxen i en ugnssäker form. Häll den kokande lagen över laxen.  Lägg över aluminiumfolie och sätt in i kylskåpet, gärna över natten.
  4. Ta upp laxen ur lagen vid servering och lägg på fat. Garnera med citronklyftor och dill och servera gärna pressgurka till.

Notes

*Vid hel laxsida

  • Sätt ugnen på 125 grader. Koka upp lagen, lägg laxsidan i en ugnsform och sila sedan lagen över fisken. Låt å i ugn i ca 60 minuter eller till innertemperatur av 55 grader. Svalna snabbt och låt gärna stå i kylskåp över natten.

Nutrition

  • Serving Size: 10