Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Hemmagjord salt kolafudge – mjuk, krämig och lagom salt


5 stjärnor 4 stjärnor 3 stjärnor 2 stjärnor 1 stjärna

Inga betyg

Ingredienser

  • 3 dl vispgrädde
  • 2 1/2 dl strösocker
  • 1 dl ljus sirap
  • 1 vaniljstång, urgröpt
  • 100 g vit choklad, grovhackad
  • 50 g smör
  • 1/2 tsk flingsalt + lite extra till garnering


Instruktioner

Lägg bakplåtspapper i en avlång form, (brödform)
Blanda grädde, strösocker, sirap och vanilj + stång i en tjockbottnad kastrull. Koka upp och sänk värmen till medelvärme.
oka till 120°, ca 25-30 min. Rör då och då försiktigt.
Ta av kastrullen från värmen och tillsätt choklad, smör och flingsalt. Rör om till en jämn smet.
Häll smeten i formen, garnera med flingsalt och låt stelna i kyl ca 30 min. Skär i bitar och förvara i lufttät burk.