Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Havets Wallenbergare med romsås LCHF, Glutenfri


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Ingredients

  • Wallenbergare:
  • 400 g lax, tinad
  • 400 g torsk, tinad
  • 2 äggulor
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 tsk salt
  • 1 msk konc. fiskfond
  • juicen från 1/2 citron
  • 50 g färsk dill
  • Panering:
  • 1/2 påse fläsksvålar /Lyka Flskesvär
  • Romsås:
  • 2 dl gräddfil
  • 3 msk stenbitsrom röd
  • 2 msk hackad färsk dill
  • salt, peppar


Instructions

  1. Mixa Fläskesvär i blender alternativt krossa dem i en påse.
  2. I en matberedare med knivar, pulsera fisken, äggulor, kryddor och dill. Försök att inte mixa så det blir för finhackat.
  3. Pulsera ner grädden lite i taget. Låt vila en stund.
  4. Forma biffar och vänd i fläsksvålarna.
  5. Stek i smör några minuter på varje sida.
  6. Servera med kokta ärter, romsås, citron och en dillkvist + valfritt tillbehör.