Ingredienser
2 skivor entrecote
salt, svartpeppar
Ädelostsås:
140 g Gräddädel
2 dl creme fraiche
0,5 dl vitt vin
ev. salt
1 krm svartpeppar
Instruktioner
Ta fram köttet i god tid innan, ca 30 min och låt ligga i rumstemperatur.
Torka av köttet med hushållspapper och salta och peppra.
Grilla på indirekt värme. En god regel är att grilla varje sida lika länge som tjockleken på biffen. Så 2,5 min per sida om biffen är 2,5 cm. Är du osäker använd kötttermometer, vid 58-60 gr är köttet medium/mediumrare.
Salta och peppra något efteråt också. Låt köttet vila en stund innan det skärs upp i skivor tvärs över köttfibrerna.
Lägg ädelosten och creme fraiche i en kastrull och låt sakta smälta/sjuda ihop. Rör ner vinet och låt allt sjuda ihop en stund. Smaka av med salt och peppar. Servera med köttet och valfritt tillbehör.