Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Godaste kantarellsåsen till kött & kyckling


5 stjärnor 4 stjärnor 3 stjärnor 2 stjärnor 1 stjärna

5 from 3 reviews

  • Skribent: Åse
  • Portioner: 4-6

Ingredienser

Sås:
400 g förvällda eller frysta kantareller
2 msk smör
1 gul lök, finhackad
2-3 msk konc. kantarellfond
1 msk japansk soja (börja med mindre och smaka av)
2 dl grädde
4 dl creme fraiche
2 msk konjak (går att utesluta) prova även madeira
lite vitpeppar
3 msk grovt hackad timjan


Instruktioner

Skär de största kantarellerna i mindre bitar. Stek dem i torr panna tills de vattnats ur ordentligt. Lägg i en klick smör och stek kantarellerna några minuter, lägg i löken och låt kantareller och lök steka klart tillsammans. Kantarellerna ska bli något krispiga.
Häll i övriga ingredienser och låt allt koka ihop tills såsen tjocknat. Vispa ner konjaken och låt puttra upp.
Klipp över lite timjan.