Ingredienser
Fläskytterfilé
800-1000 g fläskytterfilé
Marinad:
1/2 dl olivolja
1/2 dl ljus soja
1 tsk salt, peppar
Smör att steka i
Pensl med:
1 msk kinesisk soja
1 msk dijonsenap
1/2 mk torkad rosmarin
Salt & svartpeppar
Rostade grönsaker
1 zucchini
1 rödlök
1 paprika
½ blomkålshuvud
3 msk olivolja
1 tsk örtsalt
1 tsk timjan
(1 vitlök solo eller 2 klyftor med skal)
Vitlöksmajonnäs
1 dl majonnäs
2 vitlöksklyftor (eller 1/2 vitlök solo), rostade
½ tsk dijonsenap
1 tsk citronsaft
Ev. 1 msk crème fraîche (för mildare smak)
Instruktioner
Sätt ugnen på 150 grader.
Skär grönsakerna i lagom bitar.
Putsa filén och marinera den.
Bryn den i smör eller olja i stekpanna. Lägg den i uniform och pensla med dijon, soja och krydda med rosmarin och lite salt och peppar.
Lägg grönsakerna runt, ringla över olivolja, krydda med örtsalt och timjan. Lägg vitlöken som ska rostas i hörnan.
Sätt in en stektermometer i tjockaste delen.
Stek till innertemperatur ca 60°C. Ta ut köttet och låt vila invirad i bakplåtspapper i minst 10 minuter innan du skivar upp.
Under tiden laga klart grönsakerna i ugnen, höj värmen till 200 gr.
Rör ihop majonnäsen med rostad, pressad vitlök, citron och senap. Smaka av.
Servera skivor av köttet med grönsaker och en klick vitlöksmajonnäs.