Ingredienser
1 falukorv/middagskorv
1 msk grovkornig senap
2 msk chilisås, gärna hot
1 msk japansk soja
2 klyftade gula lökar, förvällda
Skivor av smörgåsgurka eller saltgurka
12 st små tomater
1 röd paprika
( ev blomkål eller andra grönsaker)
2 dl grädde
2 dl creme fraiche
Cajunkrydda alternativt paprikakrydda (gärna rökt), vitlökspulver och chilipulver.
150 g riven lagrad ost, gärna präst
Instruktioner
Sätt ugnen på 225 gr.
Smörj en ugnsform. Skär korven i 2 cm skivor (inte hela vägen ner)
Blanda chilisås, senap och soja i ett glas.
Skala löken, dela den i två delar och klyfta den. Förväll den i kokande vatten några minuter. Låt sedan rinna av.
Stoppa in gurkskivor i skårorna och lägg korven i ugnsformen. Blanda grönsakerna och lägg i formen med korven.
Krydda med valfria kryddor.
Pensla korven med chilisåskrämen. Blanda ihop grädde och creme fraiche och häll över korv och lök.
Strö riven ost över allt.
Sätt in i ugnen ca 30 minuter och servera med valfritt tillbehör.
Notes
Servera gärna med blomkålsmos, potatismos, ugnsrostade grönsaker eller en krispig sallad.
Energi: 950 kcal
Protein: 35–40 g
Fett: 80–85 g
Kolhydrater: 10–15 g
- Prep Time: 10
- Cook Time: 30
- Category: middag
- Cuisine: svenskt

