Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Chevrésallad med kyckling, rostade rödbetor & honungsvinägrett


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

  • Författare: Åse
  • Portioner: 4

Ingredienser

Sallad:
4 kycklingfiléer, grillade eller ugnsbakade *
56 rödbetor
340 g chèvre
1 stor påse blandad sallad (ca 150 g)
1,5 dl rostade valnötter eller hasselnötter
Färsk mynta, till garnering
Olivolja
1/2 citron, skalet
Flingsalt och svartpeppar

Mynta-honungsvinägrett:
2 msk honung
3 msk vit balsamvinäger
6 msk olivolja
1 tsk dijonsenap
Finrivet citronskal (½ citron)
12 msk finhackad färsk mynta
Salt och peppar


Instruktioner

Sätt ugnen på 200°C. Skala rödbetorna och skär i klyftor. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper, ringla över olivolja, salta lätt och strö över citronskal. Rosta i ugnen 30–35 minuter tills de är mjuka och lätt karamelliserade.
Tillaga kycklingen enligt notering nedan eller på det sätt som föredras (tex grilla)
Rosta nötterna i en torr stekpanna tills de doftar gott och får lite färg. Låt svalna.
Skiva chevren i skivor, stek hastigt i lite olja på båda sidor.
Vispa ihop vinägretten: honung, vinäger, senap, olivolja, citronskal och finhackad mynta. Smaka av med salt och peppar.
Lägg ut sallad på ett stort fat eller i portionsskålar. Fördela rödbetor, kyckling, smulad chèvre och nötter. Ringla över vinägretten och toppa med extra myntablad.

Notering

* Marinad till kycklingen:
1/2 dl olivolja
2 msk ljus soja
2 msk äppelcidervinäger eller vit balsamvinäger
1/2 msk honung
salt, peppar, timjan

Tillaga kycklingen ca 20-25 minuter i 200 gr.
Ta ut vid en innertemperatur på ca 66 grader, låt vila i 10 minuter innan den skärs upp.