Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

CAJUNKYCKLING – krämig kycklingrätt


5 stjärnor 4 stjärnor 3 stjärnor 2 stjärnor 1 stjärna

Inga betyg

  • Skribent: Åse
  • Portioner: 6

Ingredienser

1 kg kycklingfilé
2 msk smör / olja
2-3 msk cajunkrydda (eller mer efter smak)
2 röd paprika, strimlad
3 vitlöksklyftor, finhackade
4 dl vispgrädde
2 dl crème fraîche
2 msk kycklingfond
2 tsk paprikapulver
Salt och svartpeppar
Färsk persilja eller gräslök till topping

Cajunkrydda
1 msk paprikapulver
1 msk lökpulver
1 msk vitlökspulver
½ msk torkad oregano
½ msk torkad timjan
1 msk cayennepeppar (efter hur starkt du vill ha det)
½ msk svartpeppar
1 msk salt


Instruktioner

Skär kycklingen i mindre bitar.
Stek den i smör eller olja tills den får fin färg och krydda med cajunkrydda, paprikapulver, salt och peppar.
Tillsätt vitlök och paprika och låt fräsa med en stund.
Häll i grädde, crème fraîche och fond och låt sjuda utan lock i cirka 15 minuter tills kycklingen är genomstekt och såsen blivit krämig. Smaka av med ev mer cajunkrydda, salt, peppar.