Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Bruschetta med chèvre-crème & rostade tomater


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Author: Åse
  • Yield: 4

Ingredients

8 skivor bruschetta-bröd (gärna med vitlök & persilja)
100 g chèvre (getost)
100 g grekisk yoghurt eller naturell yoghurt
Små tomater i olika färger (ca 300–400 g)
½ dl olivolja
2 hela vitlöksklyftor (hälften krossade, skalet kvar)
Salt & peppar efter smak
Färsk basilika eller färsk oregano, att toppa med


Instructions

Sätt ugnen på 200 °C.
Halvera tomaterna och lägg dem i en ugnsform tillsammans med de krossade vitlöksklyftorna. Ringla över olivoljan, salta och peppra.
Rosta i ugnen tills tomaterna fått lite färg och är mjuka, cirka 25–30 minuter.
Under tiden: Mosa ihop chèvre och yoghurt med en gaffel till en slät crème. Smaka av med peppar (och ev lite salt om behövs).
Rosta eller grilla brödskivorna tills de får fin färg.
Bred chèvre-crèmen på varje brödskiva, fördela de rostade tomaterna ovanpå och toppa med färsk basilika eller oregano.
Servera direkt så att brödet är knaprigt och tomaterna varma.