Zucchiniplättar med kallrökt lax, ägg och snabb hollandaise

av Åse

Darlings! Så många härliga och positiva kommentarer jag fått på sista tiden – bortskämd deluxe, tack för att ni gör det enkelt för mig att finnas här!
Jag kunde inte somna i går, låg vaken till 2.30 och började lyssna på en nygammal ljudbok (Simona Ahrnstedt –  ”Överenskommelser” – sista boken från henne men hon kommer med ny i oktober! Woooooooooop!
Vaknade vid 10 av att mina fyrbenta killar stod vid sängkanten och stampade med tassarna. Då hade jag vakendrömt i ca 1,5 timme. Vet ni vad jag menar med vakendrömmer? Ja alltså man sover ju för annars hade man ju inte drömt, men man sover så lätt så man dippar ner i drömriket hela tiden, vaknar, dippar ner osv. Lite härligt faktiskt! Är så tacksam för sömn och drömmar! Älskart!
I går till frukost åt jag ugnstekta ägg med lax och hollandaise och var så sugen på det idag!
Fick bli något liknande! En gammal klassiker, Zucchiniplättar!
Nu när det är dags att bli av med semesterfluffet så finns det en självklar grej som jag satsar på, MER fisk! MER ägg, MER grönsaker! 


Till zucchiniplättarna serverade jag falska pocherade ägg och hemmagjord snabb hollandaise
Gud så gott!


Ägget ligger där någonstans! hehe!
Vad är falska pocherade ägg?
Jo! Störtenkelt!
Koka upp ca 1 dl vatten i en stekpanna. Sänk till medelvärne så det sjuder och knäck i ägget. Sätt på lock och låt koka i ca 1 minut. Klart!
Hollandaisen gör du enkelt med stavmixer! Gör aldrig bearnaise, hollandaise eller majonnäs på ngt annat sätt!

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Zucchiniplättar merd kallrökt lax, ägg och snabb hollandaise


  • Författare: åse falkman fredrikson
  • Portioner: 2

Ingredienser

  • Zucchiniplättar:
  • 1 squash á 500 g
  • 1 ägg
  • 2 dl riven ost
  • 2 tsk Lindroos psyllium (eller motsvarande ljust pulveriserat psyllium)
  • salt och chiliflakes
  • Hollandaise:
  • 200 gram smör
  • 1 msk färsk citronjuice
  • salt, vitpeppar
  • 2 äggulor

Instruktioner

  1. Riv squashen grovt och lägg i durkslag, salta lite och låt dra en stund. Krama ur vätskan ur squashen så gott det går.
  2. Vispa ägg och krydda lite med chiliflakes. Blanda ner squashen och riven ost och Lindroos psyllium (eller motsvarande ljust pulveriserat psyllium) och blanda. Låt stå en stund. Stek sedan i kokosfett utan smakpå medelstark värme tills plättarna fått fin färg.
  3. Hollandaisen: Smält smöret på medelstark värme, skira det (ta bort det vita som lägger sig i botten)
  4. Lägg citronjuice och äggulor i hög skål och sätt igång stavmixern. Häll det smälta smöret sakta i en jämn stråle ner i resten medan stavmixern är i gång i botten. Smaka av med salt och vitpeppar.
  5. Montera med kallrökt lax och ägg.

Nu ska vi kolla på en ny serie vi börjat följa! X Comapny! Trevlig kväll bästa!
❤️

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

12 kommentarer

Therese 10 augusti, 2018 - 12:41

Hej!
Läser om dina falska pocherade ägg och funderar på om jag missar något. Det står att man ska hälla i ägget, sedan knäcka ägget. Känner mig lite dum, men jag fattar inte hur man ska göra:)

Svara
Åse 10 augusti, 2018 - 14:28

Hej! Ja det lät ju märkligt haha, uppdaterat nu =))

Svara
Therese 10 augusti, 2018 - 16:44

Tack för snabbt svar! Nu förstår jag:) Detta blir frukost/brunch någon gång i helgen. Tack för bra recept.

Svara
Helen 11 augusti, 2017 - 21:47

Tack för inspiration!

Svara
MosterM 8 augusti, 2017 - 09:18

Åse, du är en fantastisk inspiratör, för kost/hälsa och så har du väldigt god smak för kläder, inredning etc. Jag har lagat så många goda recept från dig och har dina kokböcker där jag har lagat samtliga rätter, flera givetvis många gånger om. Tack 🙏🏻

Svara
Åse 8 augusti, 2017 - 09:38

Tack vad snällt! KRAM!

Svara
Camillapa 7 augusti, 2017 - 09:13

Mums låter jättegott!
Två frågor dock. 😉
Vad betyder: bräck ägget?
Var finns hollandaisesåsen?
Kram från varma Kreta

Svara
Åse 7 augusti, 2017 - 09:58

Hallå!
1. Typo 😉
2. I receptet, eller hur menar du? KRAM!

Svara
AnneKristine 6 augusti, 2017 - 21:48

Lika härligt inspirerande läsning som alltid! Kör zucchini plättar och ägg, lax till lunch imorgon
Tack för tips 🙏🏼

Svara
Ann 6 augusti, 2017 - 21:27

Det är en fröjd att följa dig och dina recept 😊 Tack för det du gör ich delar med dig. Syor kram ❤️

Svara
ÅsaS 6 augusti, 2017 - 21:24

Jag kom heller inte till ro förrän vid 3-snåret inatt. Det var tydligen fest på vår bakgård. Vuxna män som inte träffats på flera år. De hade tydligen en hel del att prata ikapp.. Hoppas inte grannarna stördes.. 🙈
Din frukost lät ju riktigt god. Måste testa nån gång. Särskilt äggen och hollandaisesåsen.
Nä, nu blir det till att fylla hinkar och kannor med vatten, tidigt imorgon bitti kommer förhoppningsvis rörmokaren hit och drar om rören i tvättstugan. Yes, ett steg närmare nya rummet.
Ha en skön kväll!
/ÅsaS

Svara
Åse 6 augusti, 2017 - 21:49

hahah!
Men åh vad spännande!! Då är det ju på G!!! Kraaaaam och Dito!

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betyggsätt Receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.