Skriv ut

Rotfruktsgratäng á 56kilo

  • Författare: åse falkman fredrikson

Scale

Ingredienser

  • 1 liten kålrot
  • 4 morötter
  • 2 palsternackor
  • 4 större jordärtskockor
  • 1 skiva rotselleri (ca 100 g)
  • 1 stor gul lök
  • 2 dl fraiche
  • 4 dl vispgrädde
  • 4 vitlöksklyftor
  • 2 tsk torkad timjan
  • 3 dl västerbottensost
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 gr.
  2. Skär rotfrukterna i tunna skivor. Koka upp grädde, riven vitlök, salt och peppar och låt rotfrukterna koka i det i ca 15 minuter.
  3. Dra bort från plattan och blanda med skivad lök och torkad timjan. Lägg över i ugnsform och blanda ner det mesta av västerbottensosten, spara 1 dl till att lägga över. Gratinera i ca 25 minuter eller tills rotfrukterna är helt mjuka och gratängen har fått fin färg.


Näringsinnehåll

  • Portioner: 8