Vetebröd i långpanna med fyllning och finfrämmat

av Åse

Denna helgen lämnar mig med ett härligt må bra i själen.
Svårt att peka på vad men det har varit en sådan harmonisk helg. Sköna sovmorgnar, inga måsten, inget planerat, lugnt och skönt, snö på marken 😅

Jag slängde ihop en gammal klassiker, saffransvarianten hittar ni HÄR 
Snabblagat och trevligt hembak!

Tar 10 min att svänga ihop, 40 min att jäsa, 20 min i ugnen!
Jag hade inget pärlsocker så den ser naken ut hehe

Fyllt med en krämig god philadelphiafyllning!

Tiden sprang iväg som vanligt när vi ses!

Här kommer receptet!

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Vetebröd i långpanna med philadelphia fyllning


  • Författare: Åse
  • Portioner: 30

Ingredienser

5 dl mjölk
150 gram rumsvarmt smör
1 paketjäst för söta degar
1 dl strösocker
1 msk nystött kardemumma
0,5 tsk salt
1012 dl vetemjöl

Fyllning : 
150 gram rumsvart smör
200 gram naturell färskost (typ philadelphia)
3 dl florsocker
2 msk vaniljsocker eller motsvarande vaniljessens


Instruktioner

Sätt ugnen på 225 gr.
Skär smöret i tärningar, låt bli rumsvarmt.
Värm mjölken till 37 gr. Häll mjölken i bunke och smula ner jästen.
Rör ner det mjuka smöret i vätskan. Rör sedan ner socker, stött kardemumma, salt och mjöl i bunken och sätt igång köksmaskinen med degkrok.
Arbeta degen 10 minuter.
Häll upp degen i smord mindre långpanna och låt den jäsa under bakduk i 40 minuter.
Vispa ihop fyllningen med elvisp och skeda in smeten med hjälp av en sked. Strö pärlsocker ovanpå.
Pensla med ägg och sätt in mitt i ugnen i ca 20 minuter. Kontrollera gärna med sticka så brödet är klart och inte kladdig.

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

5 kommentarer

Carina Ruthberg 30 januari, 2019 - 09:49

Hej Åse,
Vad är din åsikt kring rootpasta för låg kolhydratkost. Vi använder detta och tycker just konsistensen är så lik vanlig pasta, när vi inte orkar och hinner göra det enligt ditt recept 🙂
Tack för en såååå bra inspirerande blogg.

Svara
Åse 30 januari, 2019 - 10:18

Hej carina! Rootpasta är samma sak som Conjacrot (shirataki) det går bra!

Kul du gillar, kramar!

Svara
ebet 28 januari, 2019 - 18:01

Jag trodde du bloggade LCHF. 10-12 dl vetemjöl? Hur bra är det för kroppen?

Svara
Åse 28 januari, 2019 - 18:08

Hej hej! Här kan du läsa om mitt tänk och hur denna bloggen fungerar: http://www.56kilo.se/80-20-regeln/
Detta är ingen lchf blogg och har aldrig varit 🙂 Detta är en livsstilsblogg och recepten som läggs ut är så som jag äter, dvs lågkolhydratkost som grund med annat som guldkant.

Att äta 10-12 dl vetemjöl i en sittning är inte bra det säger nog sig själv, men med tanke på att detta ger ca 30 bitar så är ju inte så fallet.
Receptet är för alla de som liksom jag klarar av lite mindre bra emellanåt och passar inte detta receptet in i ditt liv så finns här massor av andra recept, du har ju ansvar för din kropp och jag min, eller hur 🤗

Svara
Sanna 27 januari, 2019 - 19:44

Tusen tack för en supermysig eftermiddag 😍 Supergo fika och magiskt kaffe!! Härligt att ses igen och ja, tiden bara sprang iväg. Ny dejt snart ❤️ Många kramar till er älskade vänner ❤️

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betyggsätt Receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.