Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Ugnspannkaka med räkstuvning (lågkolhydrat)


  • Författare: Åse
  • Portioner: 4

Ingredienser

Pannkaka:
4 ägg
1 dl grädde
250 gr keso
1 dl riven smakrik ost.

Räkstuvning:
1 msk smör
1 schalottenlök, finhackad
2 msk vitt torrt vin
1 msk konc. fiskfond eller 1/2 fiskbuljongtärning
1 krm cayennepeppar
ev. salt och peppar
2 dl grädde
1 msk smör
1/2 dl finhackad dill (1 knippe)
3 dl skalade räkor


Instruktioner

Sätt ugnen på 225 gr.
Mixa ihop smeten med stavmixer, häll i smord form och strö den rivna osten ovanpå.
Låt gå i ugn tills pannkakan stelnat och fått fin färg, ca 20-30 minuter.
Smält smöret i en tjockbottnad kastrull, låt schalottenlöken fräsa en stund. Vispa ner kryddor, fond och grädde och låt reducera ihop med en klick smör tills det tjocknat.
Smaka av.
När stuvningen har rätt konsistens ta av från plattan och rör ner dill och räkor.
Häll stuvningen ovanpå pannkakan och servera alternativt servera stuvningen till ugnspannkakan.