Kesougnspannkaka

av Åse

I dag blev det ugnspannkaka till brunch, jag utgick från mitt recept på kesoplättar och det blev grymt gott!
Tidigare har jag använt Airams recept på fläskpannkaka.

2-3 portioner
1 paket bacon
250 g keso
2 ägg
3/4 msk Lindroos psyllium (eller motsvarande ljust pulveriserat psyllium) (tror det går lika bra utan!)
0,5 dl grädde (eller mjölk eller annan vätska)
1 handfull riven ost

Sätt ugnen på 225 gr.
Klipp baconet och stek det knaprigt.
Lägg det i  i en liten ugnsform och strö riven ost över.
Mixa ägg, keso, Lindroos psyllium (eller motsvarande ljust pulveriserat psyllium) och grädde med stavmixern och smeta ut ovanpå baconet.
Sätt in i mitten av ugnen i ca 20 minuter eller tills ytan blivit gyllengul.


Favvovispskålen från Ib Laursen i porslin och form Laura Design, båda från Borett.se


Mumsigt!! I kväll blir det pizza! På mitt tortillarecet, spännande!

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

32 kommentarer

Annika 10 februari, 2021 - 11:13

Hej!
Måste gjort något fel. Min fläskpannkaka blev
aldrig färdig. Alldeles lös. Vad har hänt?// Annika

Svara
Åse 10 februari, 2021 - 11:33

Spontant känns det ju som att den skulle varit inne längre? Svårt att säga vad anledningen var.

Svara
Nyttigare ugnspannkaka till barnen – Suzie Weathers 29 november, 2019 - 12:52

[…] detta recept (förutom att jag skippade riven ost och bacon)! Blev så gott och enkelt och barnen åt så […]

Svara
Louise 17 juli, 2019 - 11:45

Hej!
I vår familj älskar vi ugnspannkaka så jag tänkte våga friskt och testa detta recept utan att tala om att det är LCHF-anpassat. Hade dock gärna haft i lite rivna rotfrukter, men vet inte om det funkar i detta recept?
Innan jag började förändra mitt förhållande till mat så gjorde vi ofta en rotfruktspannkaka enligt följande ingredienser, har du nåt förslag på hur jag kan anpassa för att undvika mjölet?
3 ägg
1 1/2 tsk salt
3 dl dinkelsikt
5 dl mjölk
3 – 4 morötter
1 – 2 palsternackor
ca 150 g chèvre

Svara
Åse 17 juli, 2019 - 11:47

Hej! Det går absolut att ha lite rivna rotfrukter i mitt recept, lite chevre ska inte heller vara några problem – låter gott!

Svara
Susanna 31 mars, 2019 - 12:55

En undran: går det att frysa denna rätt?

Svara
Tjockpannkaka utan mjöl | Vilse i smeten 4 juni, 2018 - 02:32

[…] Receptet kommer ifrån 56kilo […]

Svara
Emma 17 mars, 2017 - 17:05

En riktig favorit! 👍Står en omgång i ugnen nu! 😋

Svara
Låglaktos-fläskpannkaka utan mjöl. Goda dadelbollar! 6 mars, 2016 - 13:36

[…] Kokossmaken blir väldigt mild och passar riktigt bra ihop med bacon tycker jag. Vill man dölja kokossmaken ännu mer kan man nog öka på till 1,5 paket bacon och ta en ost med lite mer smak. Jag glömde ta kort på pannkakan så jag har lånat ett, som liknar min pannkaka, härifrån. […]

Svara
Ugnspannkaka med bacon | I'm Mivy 12 februari, 2016 - 19:04

[…] Idag blev det lchf ugnspannkaka med bacon! Riktigt gott blev det! Denna kommer vi göra många gånger, lätt och gott! Receptet finns HÄR […]

Svara
Veckomeny 2 för Viktminskning LCHF / Lågkolhydratkost - 56kilo - Inspiration, Recept och Livets goda! 17 januari, 2016 - 11:41

[…] Frukost: 2 st Oopsies med 1 skivat ägg och lite majonnäs, gärna 1 kopp kaffe med 1 msk kokosfett eller MCT Lunch: Rester från gårdagen Middag: 1 portion ugnspannkaka […]

Svara
Angelica 16 september, 2015 - 19:18

Min sjumånaders dotter åt denna pannkaka med god aptit. Kommer definitivt göras igen. Tack!

Svara
LCHF Ugnspannkaka med ost och bacon | en smaksak 10 juni, 2015 - 07:24

[…] hittade jag receptet hon talat om. Det kommer från den populära ”må bra bloggen” 56 kg som tipsar om många lågkolhydratrecept. Jag följer absolut ingen diet (det vet ni nog!) men […]

Svara
Middagsplanering » MrsLi 9 maj, 2015 - 11:59

[…] med fetaost i tomatsås Fläskkarré med matvete och het mangosalsa Pastapesto med korvslantar Fläskpannkaka […]

Svara
Erica 27 januari, 2015 - 18:08

Du har glömt bacon i ingrediens listan..

Svara
Åse 28 januari, 2015 - 07:49

Det var lustigt! Och ingen som märkt något innan! =) Tack för påpekandet!

Svara
Erica 23 januari, 2015 - 22:29

Detta åt vi till middag idag, jag dubblade receptet stor form. men gottigt. var det iaf. hade bär till för jag orkade inte göra sylt och affären hade inte sockerfri sylt. men blev gott ändå men la vanilj i grädden pga maken annars klöks och lite sötning i.(sukrin) länkar när jag lägger upp på min blogg.. detta var så gott kommer göra fler gånger

Svara
Erica 16 januari, 2015 - 21:38

Dina recept ser alltid så goda ut. Detta blir göra i veckan som middag. fast ha färska bär till i stället. mina favoritbär björnbär och blåbär men även skogsbäår.. mumms men länkar till dig då

Svara
Förberedelser | It ain't over 'til the fat lady's thin 6 november, 2013 - 18:37

[…] om att planera, förbereda och att göra saker lätt för mig. Därför gjorde jag en ny laddning ugnspannkaka och en bit ska jag ha till skolan imorgon. Det känns som om jag aldrig har ”riktig” mat […]

Svara
Fläskpannkaka och mer shopping | It ain't over 'til the fat lady's thin 1 september, 2013 - 21:57

[…] fläskpannkakan som så många skrivit gott om, och den förtjänade verkligen sitt beröm, för rackarns vad god […]

Svara
Madeleine - Mamma till 3 i USA 12 augusti, 2013 - 20:55

Blir detta till lunch idag. nomnom!

Svara
Matoprat » Blog Archive » Ugnspannkaka med bacon! 25 april, 2013 - 07:45

[…] Riktigt gott och mättande! (Receptet hittade jag här.) […]

Svara
Ebba 10 april, 2013 - 10:56

Hej!
Tack för alla bra tips. Jag undrar dock vad det är för sylt du har till? Ha en fin dag!

Svara
Åse 10 april, 2013 - 11:20

Jag använder önos lingonsylt utan socker dock innehåller den sockerersättning!

Svara
Ugnspannkaka LCHF nr 2 | Made By Rebecka 14 november, 2012 - 19:23

[…] jag visat här tidigare, men jag ville testa något nytt och hittade då istället ett recept på 56kilo:s blogg som är gjort utav kesoplättsreceptet istället och det smakar i princip detsamma men jag tyckte […]

Svara
Caroline 11 oktober, 2012 - 22:51

Tack för recept – ska definitivt provas! 🙂 Hemmagjord lingonsylt?

Svara
Catrin 11 oktober, 2012 - 17:03

Vad gott det låter! Det blir en middag idag. Tack för alla dina goda recept. Ha en fin kväll. Kram Catrin

Svara
Irene 11 oktober, 2012 - 16:59

Kanske det blir syrligt….

Svara
Irene 11 oktober, 2012 - 16:49

Härligt!
Ska prova detta tio kvällsmat men har bara crème fraîche hemma.. Får se hur det blir…
Tack för allt gott väntar sååååå på din bok…
Irene

Svara
Åse 11 oktober, 2012 - 16:51

Creme fraiche istället för grädde? Gr alldeles utmärkt vågar jag säga!!

Svara
sara 11 oktober, 2012 - 15:20

Det där ska testas imorn =)

Svara
Angelica - Vardagsliv med LCHF 11 oktober, 2012 - 14:05

Åh, vad gott det såg ut!!

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.