Tryffelburgare med parmesanpommes /vaxbönor

av Åse

Hej hej på er!

Jag har fått dille på tryffel igen! I går blev det en carpacciopizza med tryffekcreme och jag drömmer redan om nästa rätt med tryffel! Tror minsann det får bli dessa tryffelburgarna i kväll 🤩

Jag brukar servera dessa med mina Ostbröd (recept HÄR) men servera dem i salladsbröd eller annat hamburgerbröd om ni så vill! Valet är ert =)

Givetvis räcker det med en hamburgare om man inte vill ha så mycket kött i! Receptet blir till 200 g per person och det kan bli för mycket för en del. Passar ju mig som äter periodisk fasta.

Friterade parmesanpommes är ju sååååå gott och dessa vaxbönor är perfekta till de som drar ner på kolhydraterna eller om man bara vill variera sig 🙂

YUM YUM YUM!

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Tryffelburgare med parmesanpommes /vaxbönor


  • Författare: Åse
  • Portioner: 4

Ingredienser

4 st hamburgerbröd
800 g nötfärs
2 tsk salt
2 krm svartpeppar
2 tsk lökpulver
1 msk olja

Tillbehör:
2 dl majonnäs
Tryffelolja, tryffelsalt eller  skivad, finhackad tryffel (finns på burk)
16 st skivor saltgurka
1 stor gul lök
ev lite mörk fibersirap
4 msk rostad lök
4 stora skivor äkta cheddarost
smör att steka i

Parmesanpommes Vaxbönor:

300 g frysta vaxbönor, tinade
1 dl riven parmesan
olja att fritera i
havssalt


Instruktioner

Blanda färsen med kryddorna, var försiktig så det inte blandas för mycket då blir färsen seg. Kryddorna ska bara blandas i. Forma hamburgare ca 2 cm tjocka.
Blanda majonnäsen och smaksätt med tryffel of choise. Skala och skär löken i skivor. Bryn i smör tills löken fått färg. Sänk sedan temperaturen, tillsätt 2-3 tsk vatten och söta med lite fibersirap (elelr vanlig sirap) . Låt vattnet koka in i ca 10 minuter.
Hetta upp en stekpanna. Pensla burgarna med olja. Stek på medelvärme ca 3 min på varje sida. Låt vila.
Vaxbönorna ska vara tinade och torra. Det görs genom att köra dem i micron i ca 2 minuter alternativt steka dem i torr panna på relativt låg värme tills de ser torra ut. Fritera sedan i fritös eller i kastrull. Låt torka av på papper, salta och blanda omgående med riven parmesan.
Klicka ut knappt 2 msk tryffelmajonnäs på varje brödhalva.
På halvan som ska bli lock lägg sedan på rostad lök och stekt lök. Lägg på en hamburgare och sedan 1 skiva cheddar.
På andra brödhalvan, lägg på fyra skivor saltgurka och en hamburgare, lägg sedan på den halvan på andra halvan och vänd hela burgaren.
ervera med parmesanpommes (vaxbönorna)

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

6 kommentarer

Carina 14 februari, 2019 - 12:51

Tack för alla dina fina recept vill jag börja med! Sen har jag två allmänna frågor, använder du vanlig fritös eller air fry och hur skulle du säga skillnaden är? Funderar på att köpa någon och har rätt ont om utrymme så lutar åt en vanlig, har även tittat på de nya som rengör oljan smidigt men dom är också stora 🙁 Sen dina tankar om att använda sous vide med tanke på plasten som värms upp, jag försöker undvika så mycket plast som möjligt, framför allt värma plast för att det inte ska avge gifter i maten, jag gissar du ändå funderat en del på detta, hur har dina tankar gått? Massor av tack på förhand!

Svara
Åse 14 februari, 2019 - 14:03

Hej!

Vanlig fritös friterar i olja, airfryer friterar i princip i luft 🙂 jag använder min Airfryer mkt sällan. Friterar ju inte vanligt heller så ofta.
Jag väljer plast som är för sous vide som är BPA fri men det är nog ändå så att all mat som kommer i kontakt med plast vid lite värme avger kemikalier till maten. Så man får ju själv avgöra om det är ngt man vill riskera.

Svara
Robertito 13 februari, 2019 - 12:29

Kan du rekommendera någon olja om man vill försöka fritera i kastrull. Har fått uppfattningen att olivolja bör undvikas då den tar över smakmässigt?

Svara
Åse 13 februari, 2019 - 13:24

Hej! Olivolja fördärvas och blir en dålig fettsyra så den ska absolut undvikas öht att stekas i.
Rapsolja eller kokosolja utan smak är bäst.

Svara
ÅsaS 11 februari, 2019 - 13:52

En till som har dille på tryffel för tillfället – salami, pecorino, Taleggio, brie.. Och så en liiiten påse tryffelchips till så är helggottet i hamn. 😋 Serveras med fördel med bubbel så är lyckan gjord!
Ha en fortsatt fin dag! Kram 💕

Svara
Åse 11 februari, 2019 - 13:52

Låter FAB! 🤩🤩🤩

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betyggsätt Receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.