Trevlig helg!

av Åse

God kväll fredag! Vi sitter på Busfabriken och barnen stojar sig svettiga och jag passar på att plugga lite! Vad har ni planerat för mat ikväll? Här blir det Moussaka! Och så ska vi prova ett nytt vin från T3e Apor! Har ni smakat? Jag funderar lite på ngt litet gott efter maten! Tex 1-2 goda mörka praliner, ska se om vi hinner in till Chocolatte när vi åker hem!

I morgon ska vi och lillsyrran o svågern hem till Petra och Micke som ska ha stor fest och äta helgrillad gris! Jag ääääälskar det! Såå gott!!! Vi ska själva ta med oss dryck och tillbehör och snacks. Gör nog en rättikagratäng och sallad och någon god sås! Andra tips??

Trevlig kväll på er!!

20110812-053938.jpg

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

13 kommentarer

Räkans LCHF 13 augusti, 2011 - 20:46

Mums!!!

Svara
Maria Malm 13 augusti, 2011 - 15:10

kantarellsås är fina grejer det!

Svara
Jen 13 augusti, 2011 - 12:25

Åh vad trevligt!! Du utstrålar verkligen lycka och välmående just nu när du skriver, härligt vännen! Ha en fin helg!Kramar

Svara
Annie 13 augusti, 2011 - 11:49

Hej!
Jag har en fråga angående barn och LCHF. Läste att barnen också äter lite åt det hållet och då undrar jag ur det funkar då de alltså äter BÅDE high fat och kolhydrater. Har två barn själv och undrar hur man kan tänka… Gäller nog mig för egen del också. jag äter inte LCHF för viktens skull utan för magens, men undrar om jag förstör alltihop om jag äter en vanlig mjuk macka till frukosten i bland? Är det allt eller inget som gäller?

TACK för bra mattips!

Svara
Åse 13 augusti, 2011 - 12:24

Hej Annie!

Våra barn äter inga lättprodukter, utan de behöver fullfett: Mejeri, yoghurt, grädde, creme fraiche etc. Dvs så som man åt när våras föräldrar och de före dem åt, då fanns det inga lättprodukter. I dag har det blivit att fett är boven men man ska inte dra ner på kolhydraterna, dvs helt upponervänt mot hur det var förr. Förr åt man ganska lite kolhydrater: Socker var en lyxvara. Bröd bakades väldigt sällan etc. Övervikt fanns inte som folksjukdom då. Så om vi tänker så att äta fulltfett av allting, till det protein och sedan addera till de kolhydraterna man mår bra av och som inte gör att man ökar i vikt så kommer man må bra! Fett och protein är essentiellt, kolhydrater i bröd, pasta, ris etc är det inte. Grönsaker dock innehåller en massa nyttiga vitaminer. Det är inte konstigare än så 😉

Svara
CamillaP 13 augusti, 2011 - 07:18

Moooooussaka….ojoj GOTT! Här blev det hastigt och lustigt en grill knytis hemma hos oss igår….så himla kul med hastigt bestämda saker ibland =) Mindre kul idag när jag ser diskbänken just nu…HAHAHAHA….Vilket Tre Apor är det? Jag gillar ju det vita i Tetra…lite FÖR lättdrucket…men GOTT 😉
Ha en trevlig helg!
KRAM

Svara
Åse 13 augusti, 2011 - 10:22

Haha know the feeling ;)))
Det är det nya röda! http://tr3apor.se/
Duuu, inget mail kommit med nytt lösen! Och visst hade det varit roligt med ngt för de intjänade poängen!! KRAM

Svara
CamillaP 13 augusti, 2011 - 12:24

Såja vinet beställt från Systemet =) Måååste ju testa det röda oxå!
Vad konstigt att det inte kommit, ändå har jag mailat kontoret direkt oxå. Jag ringer dem på måndag och kollar, ser hur mycket poäng det är så hör jag av mig igen så ser vi vad du vill testa!
Trevlig lördag!!!

Svara
Linruz 13 augusti, 2011 - 06:09

Låter som en rolig fartfylld helg.
Ha det toppen nu.
Kram Lina

Svara
Åse 13 augusti, 2011 - 10:26

Detsamma vännen!!

Svara
Sarah 13 augusti, 2011 - 00:08

Hade tjejträff med gamla gänget från högskolan och bjöd på din kyckling chèvre, vilket blev mkt uppskattat! Så nu lär hela gänget dyka in här för att ta del av dina smarriga recept 🙂 Till dessert blev det chokladmousse gjord med hallongrädde. Med andra ord en toppenfredag 🙂

Svara
Åse 13 augusti, 2011 - 10:27

Haha härligt att höra!!! Trevlig helg!!

Svara
Stina 12 augusti, 2011 - 21:29

En god salsa kanske? Hacka bladpersilja, tomat, rödlök, gurka, paprika, fefferoni, kalamataoliver och fetaost smått, blanda med olivolja salt och peppar. Blir sjuukt gott!

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.