Trevlig helg!

16 januari, 2009

Good morning!

I går såg jag 6:an på vågen! 😉 Vi får se vad som blir veckans resultat på måndag!
Ska försöka få till lite ”under tiden bilder” under helgen och ev ta lite mått.

Vi har ju ätit mer GI här hemma på sistone, fast fortfarande i pointsräkning! Vi har inga förbud eller kör uteslutningar men undviker GI höga livsmedel i största mån och oj vad det känns bra!! Daniel som stått still i vikt under hela december har rasat i vikt och håller sina points lättare. Innan så åt han i princip ingenting på dagarna och sedan överåt han ris, potatis, pasta (duoval) och fortsatte småäta hela kvällen.
Nu äter han två nävar nötter till mellanmål (fm/em) och äter lättare medhavd lunch och sedan på kvällen så äter vi ju nästan kolhydratfritt (äter vi kolhydrater så är det GI låga kolhydrater som bulgur tex) och lägger pointsen på lite mer fett. Han sa i morse ”Det är nästan så att jag känner mig religiös! Vill berätta för alla hur bra detta fungerar!”
Så ett tips, har ni det motigt med pointsen, se över HUR ni äter, det kan göra skillnad att äta lite annorlunda.

Det har ju tipsats lite om LIDL’s smalmärke Linessa i många bloggar och jag är inte sämre!

Vi har provat creme desserterna vilket blir som mousse och även de som kallas mousse (blir samma sak!) (och gräddbullarna och det är ett trevligt ”godis” när man vill ha något gott med pointssnålt!


Desserterna/Mousserna är pulver som man ska blanda med 2,5 dl 1,5% mjölk och då ska en påse räcka till 4 portioner. Jag brukar vispa en påse med 2,5 dl mellanmjölk och dela det i 2 portioner istället för 4 och då kostar min överfyllda glasbägare 2 points ! Hela påsen blandad med mjölk kostar 4,5 points. Moussernas näringsvärden är beräknade på färdig desset (1,5% mjölk). Jag har sett en del felberäkningar ute eftersom det är lätt att tro att näringsvärdena på baksidan av paketet gäller pulvret, vilket inte är angivit utan som sagt färdig dessert med 1,5% mjölk. Använder man lättmjölk istället så blir en påse blandad 0,5 points billigare, dvs 4 points för en påse blandad med lättmjölk.
Jag har provat choklad, vanilj och jorgubb och chokladen är min favorit, vaniljen blandade vi med frukt och lät sedan stå i kylskåpet en timme – blev en frisk dessert!

Gräddbullarna kostar 1 points per styck! Eller 1,5 points per två. De väger 14 gram och näringsvärdet per 100 gram är 271 kcal och 11,5 gram.

linessa_logo

Ikväll blir det denna goda rätten (fast som soppa dvs utan ris och med fetare grädde i) med ett gott vitt vin! (Jacobs Creek) och så chokladmousse till efterätt!

Trevlig helg på er!

41 kommentarer
0

41 kommentarer

Sara 18 januari, 2009 - 18:36

Åh härligt att passera ny siffra! Vore kul att se lite ”under-tiden-foton” också. Det är så mkt som händer på vägen och det kan vara kul att se även det (inte bara slutmålet).

Kul att ni hittat en lite annorlunda variant att köra på med era points! Jag tycker det är jätte svårt med variation när man bara har 19 points per dag att utnyttja. Jag vill ju gärna kunna äta ett mål som är lite dyrare så att säga (per dag) och då blir det lätt att man snålar en hel del både på frukost och kanske lunch.

De där Lidl produkterna måste jag absolut kolla in! Verkar ju jätte bra 😀

Svara
Linda 18 januari, 2009 - 10:20

Snyggt jobbat Åse! Grattis till sexan! Rätt vad det är så kommer femman oxå ska du se.
Kram

Svara
Bina 18 januari, 2009 - 09:16

wohoo det är fantastiskt!

Svara
1 2 3 4

Tack för att du ger feedback!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.