Trädäcksrenovering med SIOO:X!

22 maj, 2017

I helgen började vi vårt arbete med att få vårt trädäck fint!
Förra året när vi gick över trädäcket med tralltvätt och ättika så var ni många som tipsade om SIOO:X och vi bestämde oss för att nästa gång det var dags (dvs i år) så skulle vi behandla det med SIOO:X!
Vi har skuggiga partier och en jättehäck av Tuijor så vi får ofta påväxter. Sååååå trött på att inte ha ett bestående skydd! Dessutom så är ett SIOO:X behandlat trädäck såååå fint tycker jag med den silvergrå ytan.
Det blir ju så klart absolut snyggast om man behandlar det när trädäcket är nytt men men, det kommer bli bättre än det är nu i allafall!
Sioo:x är ju ett kiselpreparat, ett naturligt grundämne så det innehåller inga skadliga ämnen. 
Vi lär få underhålla det med underhållstvätten eftersom vi har så skuggigt men det är helt OK.Femtio nyanser av GRÖNT! Nu är halva trädäcket förtvättat, vi hade beställt för lite så får ta andra halvan om någon dag för att till helgen lägga på steg 1 och 2!
Efter 2-4 veckor sedan så börjar altanen få en jämn och silvergrå färg!
Vi kommer även behandla träsoffan vi byggde förra året + spaljén så att de får samma fina silvergrå finish. Det är det som jag gillar med just Sioo att det spelar ingen roll att man har tryckimpregnerat virke lagt på olika tider, det kommer att få samma färg sedan!
Nästa år ska vi måla om huset också! Ljust och fint ska det bli! Vi har ju lagt ner så mycket tid och pengar på insidan av huset under dessa 10 år vi snart bott här så nu är det dags att satsa på utsidan.

Spaljén ser ju så kal och trist ut nu så i går köpte vi en massa växter som jag ska plantera när behandlingen är klar! Massor av klättervxter som kommer ta spaljén med storm! hehe!


Vindruvor, klematis i olika färger, klätterpioner, vindruvor, taggfria björnbär och hallon =)

Även en stor murgröna! Jag äääälskar murgröna!


Annonslänkar till Ellos

25% rabatt på Ellos kollektioner!


 

Vill du ha mer inspiration och tips på goda 56kilo recept varje dag?
Gilla då 56kilos sida på facebook så får du dagligen massor med mattips från mitt arkiv i ditt flöde.


9 kommentarer

Maria 5 december, 2019 - 10:39

Hej!
Är ni fortfarande nöjda med behandlingen? Har ni provat att beh med ogräsättika efter SIOO-behandlingen? Vi är beroende av att köra ättika då och då för att få bort grön påväxt så är orolig att man inte kan göra det längre om man väljer SIOO… MVH Maria

Svara
Åse 5 december, 2019 - 10:51

Hej!

Vi använder jape grönfri för att ta bort det gröna istället för sioox egen underhållstvätt. Jag fick rek av SIOOX expert.

Svara
Veronica 20 juni, 2017 - 20:44

Hejsan!
Blev du nöjd med sioo x. Blir det verkligen så där ljust slivergrått? Måste göra nått åt våra lilla altan.Är så osäker på hur man ska göra:-S.
Mvh Veronica

Svara
Åse 20 juni, 2017 - 20:56

Hej jättenöjd! Du ser några nya bilder i ett av de senaste inläggen i dagarna.

Svara
Marianne 26 maj, 2017 - 20:23

Vill inte dämpa blomsterglädjen, men av egen erfarenhet tror jag hälften av plantorna räcker. En del av dem drar iväg som attan…
Blir jättefint i alla fall, riktig myshörna, och de flesta växterna går ju att flytta om det blir trångt!

Svara
Åse 26 maj, 2017 - 20:36

The more the merrier! Haha! De är inte planetarde än så et finns fortf tid att plantera på annat håll =) tack för feedback! <3

Svara
Julia 23 maj, 2017 - 06:48

Varför kapar ni inte ner häcken för mer sol,?

Svara
Åse 23 maj, 2017 - 06:49

Det gör vi emellanåt men häcken delas med grannarna på andra sidan så det görs i samråd med dem.

Svara
Marianne 22 maj, 2017 - 16:04

Uj,uj vad ni sliter. Men fint kommer det att bli. Nu är det bara att hoppas det blir många sköna sommardagar så ni kan sitta och njuta där?

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.