Tortillatårta

av Åse

En ny matfavorit här hemma är Tortillatårta som Vickan på Matplatsen tipsade om, ett Old El Paso recept som man ursprungligen finner här.
Just nu skulle jag kunna äta den morgon, middag och kväll.

4 portioner á 8 points per person
(alt recept = 12 pts)

4 st stora tortillabröd
2 st kycklingfiléer (alt 400 g 10% nötfärs)
1 st gul lök
1/2 stor purjolök
100 g champinjoner
Smör att steka i (alt 1 msk)
1,5 msk jalapeños, hackade
1/2 burk Thick´n Chunky Salsa
100 gram light philadelphiaost (alt standard philadelphia)
20 st svarta kärnfria kalamata oliver
2 dl riven 17% ost (alt 100 g mozzarella)

Sätt ugnen på 225°C. Skär kycklingfiléerna i små tärningar, tärna löken, strimla purjolök och skiva champinjonerna. Stek kycklingen i smör. Tillsätt lök och champinjoner och låt fräsa. Blanda ner (jalapeños,) salsa och philadelphiaost. Smaka av med lite salt & peppar.
Personligen så blandar jag inte ner jalapenos eftersom vi har barn utan de lägger jag brevid på tallriken, jag tycker dessutom det är godare 🙂

Lägg tortillabröden med fyllning emellan (som en tårta) på en plåt med bakplåtspapper. Täck även det översta lagret med fyllning. Garnera med oliver och strö osten över. Gratinera ca 15 min i ugnen tills tårtan blivit genomvarm och osten fått fin färg.
Servera med en blandad sallad.

img_58213

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

19 kommentarer

Maja Munke 10 februari, 2009 - 17:34

Detta skall jag & min sambo testa ikväll! 🙂 Låter super gott, tack för tipset!

Svara
Carina 13 januari, 2009 - 23:14

Tack för receptet. Supergott! Jag hackade i en paprika andra gången jag gjorde rätten (andra gången på tre dagar…) och det blev nästan ännu godare.

Svara
Åse 13 januari, 2009 - 23:19

Vilket gott tips! Jag har faktiskt dille på paprika i maten så konstigt jag inte tänkt på det själv 🙂

Svara
Carina 13 januari, 2009 - 23:21

Ja, visst är det gott med paprika? Det, lök och färska champinjoner smyger jag i nästan all mat jag lagar. Det blir ju både godare och fyller ut pointsen.

Tack för en snygg och inspirerande blogg!

Svara
Åse 13 januari, 2009 - 23:30

Håller absolut med! Och tack 🙂

Svara
susanne 12 januari, 2009 - 20:02

har gjort den men med köttfärs och det var jättegott! tack!
måste testa med kyckling oxå.Lycka-till kramar från mig.

Svara
Hanna 6 januari, 2009 - 22:05

Det här var verkligen jättegott. Ska testa och göra med köttfärs också.

Svara
Sofia 5 januari, 2009 - 20:35

Åh en ny blogg att följa, kul! Har precis börjat Viktväkta igen för jag vet inte vilken gång i ordningen. Den enda skillnaden är att den här gången går jag i mål!
Det här receptet ska jag verkligen prova, som lite variation på vanliga tacos. Nu ska jag läsa lite mer i din blogg!

// S

Svara
Ellinor 22 december, 2008 - 18:01

Ouch! Den såg smaskig ut! Måste testa!

Svara
Maria 21 december, 2008 - 05:44

Hej.

Börjar med att säga: Välkommen tillbaka! Du är så inspirerande.

Har Du provat tortillalasagnen? Den är snarlik tårtan… Den kommer Du oxå att gilla.

Ha d gott

Svara
Linruz 20 december, 2008 - 10:24

Mums…..det ser riktigt gott ut. Får bli en test efer all julmat!!! 🙂

Svara
vickan med matplatsen 19 december, 2008 - 16:07

vad kul att ni fattade tycke för den!! visst är det GOOOTT!!! en favorit här oxå! påminner lite om den mexikanska kycklingpajen ( http://matplatsen.org/?p=277 ) som oxå lätt går att omvandla till vv-recept. har du testat den nån gång?? om inte så gör det!!!!!

puss på dig du krympande pingla!!

Svara
Jessica 19 december, 2008 - 12:19

javisst är det god!!!! mumma!!

kram gumman!

Svara
Maria 19 december, 2008 - 10:26

Det här ska jag prova till middag ikväll. Ser jättemums ut!

Svara
Lina 18 december, 2008 - 22:18

Det här får bli vår fredagsmat imorgon. Ser väldans smaskigt ut!

Svara
Liz 18 december, 2008 - 19:25

Jaa den är ju sjukt god den där..och mycket mat för lite points dessutom!!..bättre kan det knappt bli 😛

Ikväll blir det dock din underbara lasagne 😀

Kram

Svara
camilla 18 december, 2008 - 15:15

Ett ord……MUMS!!

Kram

Svara
a-k 18 december, 2008 - 14:57

Nu är din sida ”tokig” igen, receptet lååångt ner till vänster.. MM jag är på jobbet IE6. nånting… så vet du =)

Svara
Mamma C 18 december, 2008 - 14:38

Ååå, den gjorde jag förra helgen. Mums! Tror att den är lika god med köttfärs å tacokrydda oxå. Tyckte inte det såg ut att vara så mkt mat först men jag blev ordentligt mätt.

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.